zad2
Milusia97: miesięczny koszt ogrzewania domu wynosi 200zł .Założenie dodatkowej izolacji cieplnej ,która
kosztuje 4200 zł ,spowoduje zmniejszenie wydatków ogrzewania o 30 % .Po jakim czasie
poniesione nakłady na ocieplenie domu zwrócą się?
26 sty 15:20
Ola: Skoro założenie izolacji zmniejszyło koszt ogrzewania o 30% to ogrzewanie teraz kosztuje
70%*200zł=140zł. Niech x=ilość miesięcy po, których zostanie zwrócony nakład.
140zł*x=4200zł
x=30−Po 30 miesiącach nakład na ocieplenie domu zwróci się.
26 sty 15:50