matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POCHODNA
Karolina:
3
jak obliczyć pochodną ln
1+
√
x
25 sty 23:48
Alky:
3
1
3
1+
√
x
1
−
*3
2
√
x
(ln
)'=
*(
)'=
*
1+
√
x
3
1+
√
x
1+
√
x
3
(1+
√
x
)
2
1
2
√
x
1
=−
=−
1+
√
x
2
√
x
*(1+
√
x
)
26 sty 01:59