1 | 2 + √3 | 2 − √3 | ||||
a = | ( | + | ) | |||
√2 | √2 + √2+√3 | √2 − √2− √3 |
1 | (2+√3)(√2−√2−√3+(2−√3)(√2+√2+√3 | |||
a= | * | |||
√2 | 2−2−√3 |
2+√3 | |
= | |
√2*(√2+√2+√3) |
2+√3 | 2+√3 | |||
= | = | = | ||
2+√4+2√3 | 2+√(1+√3)2 |
2+√3 | 2+√3 | |||
= | = | |||
2+1+√3 | 3+√3 |
2−√3 | |
= | |
√2*(√2−√2−√3) |
2−√3 | 2−√3 | |||
= | = | = | ||
2−√4−2√3 | 2+√(1−√3)2 |
2−√3 | 2−√3 | 2−√3 | ||||
= | = | = | ||||
2−|1−√3| | 2−(√3−1) | 3−√3 |
2+√3 | 2−√3 | |||
a= | + | = | ||
3+√3 | 3−√3 |
(2+√3)*(3−√3+(2−√3)*(3+√3) | 6 | ||
= | =1 | ||
(3+√3)(3−√3) | 9−3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |