matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całkę
Oliwka:
Oblicz całkę
dx
∫
3+2sinx)
25 sty 22:42
Oliwka:
up
25 sty 23:12
Jack:
x
x
x
x
x
2sin
cos
2
2
sinx=sin2*
=2sin
cos
=
=
2
2
2
x
x
sin
2
+cos
2
2
2
x
2tg
2
=
x
1 + tg
2
2
x
4tg
2
x
x
3+3tg
2
+4tg
2
2
3+2sinx = 3 +
=
=
x
1 + tg
2
2
x
1+tg
2
2
1
x
1+tg
2
2
=
3+2sinx
x
x
3+3tg
2
+4tg
2
2
podstawienie
x
t = tg
2
powinno zalatwic sprawe
25 sty 23:38
Jack:
oczywiscie
x
1
x
(tg
)' =
(tg
2
+ 1)
2
2
2
26 sty 00:01
Mariusz:
Jak ktoś lubi podstawienia Eulera to podstawienie cos(x)=(1−sin(x))t też powinno pasować
26 sty 07:19
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick