matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funckje trygonometryczne
HJKL:
Rozwiąż równanie
5
x
2
−x−sinπx+
=0
4
25 sty 19:43
ICSP:
1
(x −
)
2
= sin(nx) − 1
2
Spójrz na zbiory wartości funkcji znajdujacych się po obu stronach równania.
25 sty 19:45
Jerzy:
5
⇔ x
2
− x +
= 0
4
25 sty 19:46
Jerzy:
Ja tam widzę: sinπ*x
25 sty 19:46