????
jaktozrobić: jak do tego podejść


sin(x+
π5) =
√32
25 sty 19:41
Eta:
| | π | | π | | π | | π | |
x+ |
| = |
| +2kπ lub x+ |
| =π− |
| +2kπ . k∊C |
| | 5 | | 3 | | 5 | | 3 | |
.............................
dokończ
25 sty 19:43
Jerzy:
| | π | | π | | π | | π | |
x + |
| = |
| + 2kπ lub x + |
| = (π − |
| ) + 2kπ |
| | 3 | | 6 | | 3 | | 3 | |
25 sty 19:43
jaktozrobić: Eta skąd się wzięło
π3
25 sty 19:45
jaktozrobić: mam tak samo w zeszycie, ale nie wiem skąd to się wzięło
25 sty 19:46
Eta:
................................
25 sty 19:48
Jerzy:
| | √3 | | π | | π | |
sinx = |
| ⇔ x = |
| + 2kπ lub x = π − |
| + 2kπ |
| | 2 | | 3 | | 3 | |
25 sty 19:49
25 sty 19:49