matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż nierówność
aha55:
√
x
−3
4
√
x
−10=0
25 sty 19:32
Jerzy:
Podstaw:
4
√
x
= t i t ≥ 0
25 sty 19:35
Eta:
x=625
25 sty 19:35
krullol:
Ale nierówność to nie jest.
25 sty 19:40
Jerzy:
To jest równanie.
25 sty 19:40