całka wymierna
Smule: co dalej z taką całką?
25 sty 17:45
BiednyStudent: No przecież na to jest wzór xDDD
25 sty 17:47
Smule: Ok faktycznie mam to xD
25 sty 17:48
BiednyStudent: | | dx | | 1 | | x−a | |
∫ |
| = |
| ln| |
| | |
| | x2−a2 | | 2a | | x+a | |
25 sty 17:50
jc: BeidnyStudencie, są zbiory zawierające tysiące wzorów (ryzhyk greinstein).
| 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
| = |
| = |
| ( |
| − |
| ) |
| t2−1 | | (t−1)(t+1) | | 2 | | t−1 | | t+1 | |
25 sty 17:52
BiednyStudent: Przecież podałem wzór....
25 sty 18:04
Adamm: BiednyStudent, a potrafisz chociaż ten wzór wyprowadzić?
25 sty 18:06
Smule: wiem jc wlasnie zapomnialem tego wzorku i probowalem sobie wyprowadzic i wyszło tak

tak czy inaczej wzorek jest podany i będę go miał na karcie.
25 sty 18:09