matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
Kuba:
∫ arctgxdx / x
2
25 sty 14:46
Adamm:
arctgx
arctgx
1
∫
dx = −
+∫
dx
x
2
x
x+x
3
25 sty 14:48
Jerzy:
Licz przez części:
1
v' =
u = arctgx
x
2
1
1
v = −
u' =
x
1 + x
2
25 sty 14:49