matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całkę
Oliwka:
Oblicz całkę
sin2x
∫
dx
1+sin
4
x
25 sty 12:41
Jerzy:
Podstaw: sinx = t ; cosxdx = dt
2sinxcosx
= ∫
dx = ..... i podstawiaj.
1 + sin
4
x
25 sty 12:44
jc:
d sin
2
x
= ∫
= arctg sin
2
x
1+sin
4
x
25 sty 12:46