matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Calka
Jsnagzb:
∫
√
e
(
2x) −1
2x jest w potędze Proszę o rozpisanie
25 sty 12:32
Jerzy:
dt
Podstaw:
√
e
2x
− 1
= t ; 2e
2x
dx = 2tdt ; dx =
; e
2x
= t
2
− 1
e
2x
25 sty 12:41