| 7 | ||
pod t wzielem x2+1 i wynik mi wyszedł | *(x2+1)6 | |
| 2 |
| 1 | ||
w odpowiedziach jest | *(x2+1)8 | |
| 16 |
| dt | ||
xdx= | ||
| 2 |
| 1 | 1 | ||
∫t7dt= | t8+C | ||
| 2 | 16 |
| lnx | ||
∫ | ||
| x4 |
| 1 | ||
lnx=t, dt= | dx | |
| x |
| t | ||
∫ | dt | |
| e3t |
| 1 | ||
∫ lnx* | dx | |
| x4 |
| 14 | ||
∫ t*dt4 → ∫ t* | ||
| x4 |
| ln x | 1 | 1 | 1 | |||||
∫ | dx = − | ∫ (x−3)' ln x = − | x−3 ln x + | ∫x−4 dx | ||||
| x4 | 3 | 3 | 3 |
| 1 | 1 | |||
= − | x−3 ln x − | x−3 | ||
| 3 | 9 |
| 1 | ||
jc z czego skorzystałeś przekształcając to w − | ∫ (x−3}` lnx ? | |
| 3 |
| 1 | ||
v' = | u = lnx | |
| x4 |
| 1 | 1 | |||
v = − | x−3 u' = | |||
| 3 | x |