matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne..
matura:
Licze pochodne funkcji i z tymi mam problem, moglby ktos pomoc zrozumiec : y= tg8x
3
y=2
tgx
y=4x
3
√
x
y=x
3
cosx y=cos
3
x y= e
−x
y= x
√
x
2
+1
y=lnx3x y=5*10
3x
y=sin
2
x−cos
2
x y= 2 cos
2
x
2
24 sty 18:53
Jerzy:
24x
2
1) y ' =
cos
2
(8x
3
)
24 sty 19:06
Jerzy:
ln2*2
tgx
2) y' =
cos
2
x
24 sty 19:08