matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną funkcji f: f(x) = 3xp{x}cosx
firefighter:
Oblicz pochodną funkcji f: f(x) = 3x
√
x
cosx
24 sty 16:43
Eta:
(f*g*h)
'
=f
'
*g*h+f*g
'
*h+f*g*h
'
gdzie: f=3x . g=
√
x
, h=cosx
24 sty 17:28
Mila:
Witaj
Eto
, widzę, że wróciłaś.
24 sty 17:59