matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi arytmetyczne
Nadia:
Ciąg (an) określany jest wzorem an=(25−5n)/n Wyznacz liczbę wszystkich całkowitych wyrazów tego ciągu
24 sty 13:25
Jerzy:
25
a
n
=
− 5
n
25/1 − 5 = 20 25/5 − 5 = 0 25/25 − 5 = −4
24 sty 13:26
Nadia:
Dziękuję
24 sty 13:38