matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
eloszka:
⎧
x+a dla x<0
1.Dla jakiej wartości a funkcja f(x)=
⎩
2x+1 dla x ≥0
jest ciągła dla każdego
x?
24 sty 12:27
ICSP:
dla a = 1
24 sty 12:29
Jerzy:
Musi być: lim
x →0
−
(x + a) = 1
24 sty 12:29