matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
eloszka:
Prawdziwe jest zdanie:
x
A) (x
2
*tg2x) ' = 2x *(tgx+
)
cos
3
2x
3x + 2
5
B)(
) ' =
x−1
( x−1)
2
5cos(5x+1)
C)(
√
sin(5x+1)
)
2
' =
2
√
sin(5x+1)
24 sty 12:14
Jerzy:
A) Fałsz.
24 sty 12:16
Jerzy:
B) Fałsz.
24 sty 12:17