matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
bolec:
x
Funkcja f(x)=
: a) maleje w przedziale (2; +
∞
) b)ma maksimum lokalne w x=2
x
2
+4
c)rośnie w przedziale (0;2)
24 sty 12:06
5-latek:
To jest jej wykres
24 sty 12:08
ICSP:
Dla x > 0
x
2
+ 4
≥
√
4x
2
2
x
2
+ 4
≥ 2x
2
x
1
≤
x
2
+ 4
4
Równosc zachodzi dla x = 2 Stąd już chyba wszystko widać.
24 sty 12:09
Jerzy:
24 sty 12:09
bolec:
dzięki wielkie
24 sty 12:17