matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
bolec:
Funkcją odwrotną do funkcji f(x)=ln(
1
2
x+1 ) jest funkcja?
24 sty 12:03
Jerzy:
y = ln(1/2x +1) 1/2x + 1 = e
y
x = 2(e
y
− 1) f
−1
(x) = 2e
x
− 2
24 sty 12:07
bolec:
dziękuję
24 sty 12:14
olo:
Brak założeń
24 sty 12:34