Praca domowa
loli: Wykonac:
| | (−√3+2)4 | |
|
| i wyciągnąć z tego pierwiastek trzeciego stopnia(z calego |
| | (1−2√3)5 | |
tego wyrażenia)
Wyniki przedstawic w postaci algebraicznej
24 sty 11:07
5-latek: Czegos nie brakuje ?
jesli nie to licz ze wzoru na dwumian Newtona
24 sty 11:12
loli: Tyle, że ja nie umiem tego zrobić
24 sty 11:16
Jerzy:
To rób " po kawałku": a4 = a2*a2 ; b5 = b2*b2*b
24 sty 11:19
5-latek: (−√3+2)4= ((−√3+2)2)2
(−√3+2)2= (2−√3)2= 4−4√3+3= 7−4√3
(7−4√3)2= licz
24 sty 11:24