matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
help:
Witam, proszę o pomoc oblicz pochodną f−cji
x
2
+3x+2
f(x)=
arctan(5x+2)
f(x)=(x
2
+3x+1)ln(x
2
+4) f(x)=x
t
a
n
x
z góry dziękuję
24 sty 10:47
Jerzy:
3) f(x) = e
tgx*lnx
lnx
tgx
f'(x) = x
tagx
(
+
)
cos
2
x
x
24 sty 10:49
Jerzy:
2x
2) f'(x) = (2x + 3)*ln(x
2
+4) + (x
2
+ 3x + 1)*
x
2
+ 4
24 sty 10:52