matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matma
mateusz:
Wyznacz wszystkie liczby calkowite x dla ktorych 1/2 x
2
+x −4 <0
24 sty 10:07
===:
x
2
+2x−8<0 Δ=4+32 x
1
=−4 x
2
=2 x∊(−4, 2) i policz liczby całkowite z tego przedziału
24 sty 10:13
Jerzy:
1
A może tam jest
x
2
?
2
24 sty 10:16
===:
no jest ...
24 sty 10:21
5-latek:
Pomnozyl przez 2
Spojrz na moje zadanie jesli mozesz
24 sty 10:22