Przekształcenie funkcji z sinusem
Krzysiek: mam wzor sinα
n = y/(
√d2+y2 i chyba da sie z tego wyciagnac α, bo potrzebuje do
sprawozdania z fizyki. Prof. mi tylko dopisał, że α=arcsin, ale nie wiem z czego, ani nic

.
Pooomocy
23 sty 20:27
Adamm: | | y | |
αn=arcsin( |
| )+2kπ, k∊ℤ |
| | √d2+y2 | |
23 sty 20:30
Krzysiek: bosko, dzieki
23 sty 20:32
Krzysiek: Czyli w zasadzie wyniki sin wstawic do funkcji arc sin, a ile k ma wynosic ? od czego to zalezy
23 sty 20:45
Krzysiek: nie wazne, nie bylo pytania xd
23 sty 20:47