Oblicz całki
Leszcz: Proszę o pomoc wytłumaczenie i rozwiązanie zadań z całek
| | 1 | |
b. ∫ |
| (ex+2)dx − całka oznaczona |
| | 0 | |
23 sty 20:18
Leszcz: Bardzo proszę o pomoc
23 sty 21:12
Adamm: czemu dzielisz przez 0?
23 sty 21:18
Leszcz: to nie jest dzielenie przez 0 . Nie umiałam zapisać całki oznaczonej ( u góry powinno być 1 a
na dole 0 )
23 sty 21:24
Adamm: ah, teraz wszystko jasne
∫
01(e
x+2)dx = [e
x+2x]
01 = e+2−1=e+1
| | 2x2−x−5 | | 1 | | 1 | | 5 | | 1 | | 5 | |
∫ |
| dx = ∫ |
| − |
| − |
| dx = ln|x|+ |
| + |
| +c |
| | 2x3 | | x | | 2x2 | | 2x3 | | 2x | | 4x2 | |
23 sty 21:45
Leszcz: Dzięki wielkie
23 sty 21:51