matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wektory
Ania:
https://zapodaj.net/4a59c16180faf.bmp.html
jak obliczyć to zadanie z wektorów
23 sty 19:47
Mila:
|a|=3 |b|=5 a o b=−2 p o q=(a−b) o(2a−3b)=2a
2
−3a o b−2*a o b+3b
2
= =2|a|
2
−5*a o b+3|b|
2
=2*9−5*(−2)+3*25 =18+10+75=..
23 sty 23:11