Proszę o Pomoc :( ZADANIA : Schematy blokowe algorytmów
DarkVegita: Dzień dobry,
Czy byłbym ktoś wstanie zrobić te oto zadania. Studiuję na innym kierunku i niestety nie jest
mi łatwo ogarnąć zadania związane z informatyką. Byłbym bardzo wdzięczny za każdą odpowiedź
Narysować schematy blokowe algorytmów rozwiązywania
następujących zadań:
1. Obliczyć X=(a+b)(c+d)
2. Rozwiązać równanie ax +bx+c=0 uwzględniając też sytuacje a=0, D=0,
D<0.
3. Obliczyć sumę kwadratów liczb nieparzystych od 1 do 99.
4. Dane są dwa ciągi {a i }, {b i } o tej samej liczbie elementów n. Obliczyć w
którym z nich jest więcej elementów większych od odpowiedników w
drugim szeregu (co częściej następuje a>b i , czy b>a ?)
5. Dwa wyrazy S i T są podane jako ciągi symboli {s i }, {t i }. Np. „ciąg” jako
(c,i,ą,g). Wyznaczyć który wyraz powinien znajdować się wyżej w słowniku
(komputer zna alfabet i uważa, że a<z
23 sty 14:40