matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tttt
tade:
Punkt K jest srodkiem przeciwprostokątnej CB AK = BK = CK = h, kąt KAB ma miare α, KL = 0.5H Mam pytanie czemu kąt ABK tez ma miare alfa, z czego oni to wnioskuja? bo w rozwiazaniu zadania tak jest
23 sty 12:28
Jerzy:
Trójkąt ABK jest równoramienny.
23 sty 12:31
tade:
dzieki
23 sty 12:37