matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
jola:
e
2x
dx
∫
1+e
x
23 sty 12:20
Jerzy:
1 + e
x
= t ; e
x
dx = dt
t − 1
... = ∫
dt = ....
t
23 sty 12:23
jola:
skąd to "t−1" w liczniku?
23 sty 12:27
ICSP:
e
x
= t − 1
23 sty 12:28
Jerzy:
e
x
*e
x
dx
t−1
= ∫
= ∫
dt
1 + e
x
t
23 sty 12:30
jola:
ale ja mam tam jeszcze do potęgi 2
23 sty 12:30
jola:
dobra już wiem, dziękuje !
23 sty 12:31
Mariusz:
e
2x
e
2x
+e
x
−e
x
e
x
(1+e
x
)
e
x
=
=
−
1+e
x
1+e
x
1+e
x
1+e
x
e
x
=∫e
x
dx−∫
dx
1+e
x
23 sty 13:16
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick