1 + x2 | dx | |||
∫√1 + x2dx = ∫ | = (Ax+B) * √1 + x2 + k* ∫ | |||
√1 + x2 | 1+x2 |
1 + x2 | 2x | k | |||
= A√1+x2 + (Ax+B) * | + | ||||
√1 + x2 | 2√1+x2 | √1+x2 |
1 | ||
2A = 1 ⇒ A = | ||
2 |
1 | ||
1 = A + k ⇒ k = | ||
2 |
1 | 1 | dx | ||||
∫√1 + x2dx = | *√1 + x2 + | * ∫ | = | |||
2 | 2 | 1+x2 |
1 | ||
= | *(√1 + x2 + arctg(x)) + C | |
2 |
1 | 1 | dx | ||||
∫ √x2 + 1 dx = | x√x2 + 1 + | • ∫ | ||||
2 | 2 | √x2 + 1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |