matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna pomoc
Zuzia:
Czy to dobry wynik? f(x)=x−2arctgx
−1+x
2
f(x)'=
1+x
2
22 sty 23:00
Mila:
Tak.
22 sty 23:05
Zuzia:
dzieki
22 sty 23:08
Mariusz:
2
1+x
2
−2
−1+x
2
1−
=
=
1+x
2
1+x
2
1+x
2
22 sty 23:16