Oblicz pochodną
Bartek:
Bardzo proszę o rozwiązanie zadania
22 sty 22:12
Adamm: (1+cosx)'=−sinx
z czym problem?
22 sty 22:14
Bartek:
Czy tak jest dobrze?
22 sty 22:27
piotr: źle
22 sty 22:29
piotr: | 1 | |
| (−sin(x+1/x))(1−1/x2) |
| 2√cos(x+1/x) | |
22 sty 22:32
Bartek: Czy móglbym prosić o wytłumaczenie, dlaczego tak?
22 sty 22:40
Alky: Nie policzyłeś pochodnej złożonej. Z tego co masz za x liczysz pochoną jeszcze a tu masz chyba
3 takie pochodne do policzenia ( i wymnożenia )
22 sty 22:44
piotr: f(x) = g( h(i(x)) )
f'(x) = g'( h(i(x)) ) * h'(i(x)) * i'(x)
22 sty 22:46
Bartek: a mogę prosić o rozwiązanie do końca?
22 sty 22:55
Alicja: Zapisz moze dwa ostatnie nawiasy w liczniku
23 sty 08:51