matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wektory
jaa:
jak obliczyć wektory :
https://zapodaj.net/671c8667ce7f4.bmp.html
w 1 przypadku obliczyłem to tak: ([−1,1])
2
=[1,1] a 2 jak obliczyć?
22 sty 21:24
jaa:
a do tego zadania
https://zapodaj.net/ff50ed2a96764.bmp.html
mam dobrą odp? : p=[1,2]−2[1,2]=[−1,2] q=3[1,2−[1,2]=[2,4] p
o
q=−1*2+−2*4=−10
22 sty 21:37
jaa:
Możeie pomóc?
23 sty 13:06
SzteX:
P=[−1,−2] Q= [2,4] PoQ = −10
23 sty 18:58