matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz przedziały monotoniczności i ekstrema
tysia:
x
2
+x−1
x
2
−x+1
3x
2
−2x+1
3x
2
+2x−1
1
x
+4x
2
22 sty 20:54
Janek191:
Pisz ułamki za pomocą litery U , bo słabo widać
x
2
+ x − 1
f(x) =
?
x
2
− x + 1
3 x
2
−2 x + 1
g(x) =
?
3 x
2
+ 2 x − 1
1
h(x) =
+ 4 x
2
x
23 sty 08:44