Oblicz X
piotrek:(matematyka:(:

Oblicz x
22 sty 19:49
5-latek: Tales sie klania
22 sty 19:50
piotrek:(matematyka:(: to drugie to 6/x=4/6?
22 sty 19:51
piotrek:(matematyka:(: czyli x=9
22 sty 19:54
piotrek:(matematyka:(: a to 1 to 3/2= 3+5/x
czli wyniki 5 1/3

?
22 sty 19:57
5-latek: Proporcja dobra ale wynik?
U{3}[2}= 1,5
22 sty 20:00
5-latek: A jednak dobrze .
22 sty 20:05
piotrek:(matematyka:(: 36=4x /:4
9=x
22 sty 20:07
5-latek: | | 6 | | 6+x | |
Mozna tez |
| = |
| ⇒x=9 |
| | 4 | | 10 | |
22 sty 20:09
piotrek:(matematyka:(: czyli jest wynik dobry

22 sty 20:13
piotrek:(matematyka:(: przepraszam ale jestem zielony z matematyki
22 sty 20:13
Farfocel: tak tak, 5 ma być. 5 jest ok
22 sty 20:14
piotrek:(matematyka:(: jest

dziekuje !
22 sty 20:15
Mela: 2x=146/:2
22 lut 18:28
szulcu: x/6−x/4=x/2+7
25 lut 13:43
6latek: x/6−x/4=x/2+7
| | 7 | | 12 | |
x=7 : (− |
| = 7*(− |
| )= −12 |
| | 12 | | 7 | |
25 lut 13:57