matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matma
mateusz:
Wykaz ze zbiorem wartosci funkcji f (x)=−x
2
+2 (k−1)x−k
2
+2k jest zbior (−
∞
,1> dla dowolnego parametru k
22 sty 19:29
Adamm:
f(x)=−(x−k−1)
2
+(k−1)
2
−k
2
+2k=−(x−k−1)
2
+1≤1
22 sty 19:33
mateusz:
To wszystko?
22 sty 19:38