matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka podwójna po obszarze
bezradna:
całka podwójna (4/y
3
)e
2x
po obszarze y=e
x
, y=e
2x
, x=1? Pomógłby ktoś? Na zajęciach nie mieliśmy tego typu przykładu, ale na zaliczeniu się pojawiło
22 sty 19:20
piotr:
∫
0
1
(∫
e
x
e
2x
(4/y
3
)e
2x
dy) dx
22 sty 19:24
piotr:
= 1 + 1/e
2
22 sty 19:30