matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zastosowanie pochdnych
lolek :
mono i ekstrema
√
x
2
−3x
f(x) =
√
x+1
D=
√
x+1
≥0 x≥−1 f'(x) { iloraz pochodnych funkcji złożonych } wyszła mi =
x
2
+2x−3
2
√
(x
2
− 3)(x+1)
*(x+1)
22 sty 18:29
lolek :
?
22 sty 19:29