matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg
hello:
Dany jest ciąg arytmetyczny. Piąty wyraz tego ciągu jest o 6 mniejszy od drugiego wyrazu. Ile wynosi różnica tego ciągu?
22 sty 18:17
Adamm:
a
5
+6=a
2
a
4
+6=a
1
3r=−6 r=−2
22 sty 18:18