matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
parametr
majsaa:
Wyznacz liczbę rozwiązań równania w zależności od parametru m
x+2
x
2
+1
=m
22 sty 15:28
Adamm:
x+2
=m
x
2
+1
x+2=mx
2
+m 0=mx
2
−x+m−2 dla m=0 mamy jedno rozwiązanie dla m≠0 badamy znak Δ
22 sty 15:30
majsaa:
Dzięki
22 sty 15:32