matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby zespolone
Chillin:
a) (2 − 3i)
3
b) (3−2i)(1+i)+|3+4i|
22 sty 15:13
ehm:
a) podnies do trzeciej.b) wymnoz wszystko
22 sty 15:21
Jerzy:
|3 + 4i| =
√
3
2
+ 4
2
=
√
25
= 5
22 sty 15:22
Jerzy:
I pamietaj,że: i
2
= −1
22 sty 15:23