| (2n+3)(3n−1)(4n+3) | ||
an= | mi wychodzi 0 a w odpowiedziaqch jest −nieskończoność | |
| (n−1)(n−1) |
| (−2n+1)4(n−1) | ||
an= | wyszło mi −16 a w Odp jest − nieskończoność | |
| (2−n) |
| 1 | ||
an=(√n+1−√n)√n+1n tego nawet nie wiem jak zrobić ale odp jest | ||
| 2 |
| √n+2−√n+1 | ||
an= | tu mi wyszło skończoność a powinno być 1 | |
| √n+1−√n |
| √n5+1 | ||
an= | tego niewiem jak zrobić | |
| √n5+1+1 |
| a2−b2 | ||
w następnych przykładach skorzystaj zrówności a−b= | oraz
| |
| a+b |
| a3−b3 | ||
a−b= | ||
| a2+ab+b2 |