matma
Mateusz: Zad 2 . Ktora z nierownosci jest prawdziwa:
A) (−2)do potegi 100 <(−2)do potegi 101
B) 9do potegi 10 <3do potegi 18
C) log2 0,25 <log 0,25 2
D)log0,5 2 <log2 0,5
Prosze o obliczenia
22 sty 14:25
Janek191:
(−2)100 > 0 ( − 2)101 < 0
22 sty 14:26
Janek191:
910 = ( 32}10 = 320 > 318
22 sty 14:27
Mateusz: Dziekuje
22 sty 14:27
Adamm: żadna
22 sty 14:28
Mateusz: Czemu zadna
22 sty 14:29
Janek191:
log
14 2 = log
2−2 2 = −
12 log
2 2 = −
12
22 sty 14:30
Janek191:
Odp. C
22 sty 14:30
22 sty 14:31
Mateusz: Janek191 dziekuje
22 sty 14:32