matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka
czeko:
jak oblicza się całkę z definicji np. 4
1
∫
dx
x
2
22 sty 12:20
Weteran:
Prosze bardzo: } {\displaystyle \int
\mathbb {Z}
p
f(x)\,{\rm {d}}x=\lim
n\to \infty
{\frac {1}{p
n
}}\sum
x=0
p
n
−1
f(x).}
22 sty 12:22