matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz uklad rownan
angelika:
2{x+4}
x+8
x
−
= y+
4
3
4
5x−2y=−9
22 sty 12:13
Janek191:
Pomnóż I równanie przez 12 a z II oblicz y i wstaw do I. 6 x + 24 − ( 4 x + 32) = 12y + 3 x 2 y = 5 x + 9 ⇒ y = 2,5 x + 4,5 Dokończ
22 sty 13:10