matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi
intoxicated:
To jest zrobione źle?
(3
−1
)
2
1
3
2
1
9
=
=
= 1 *
2
9
= 1
2
9
2
2
2
Nie znam jakichś własności? Proszę o oświecenie mojego ciemnego umysłu. Znicze można stawiać. PS. Naprawdę ciężko tu się pisze takie działania.
21 sty 16:29
Jerzy:
1
9
1
=
2
18
21 sty 16:30
5-latek:
Wiesz czego nie wiesz? Dzielenie to mnozenie przez odwrotnosc dzielnika
1
1
1
1
1
: 2=
*
=
=
9
9
2
9*2
18
21 sty 16:35
Maryla27:
intoxicated.
1
2
powinno być w nawiasie
3
1
(
)
2
3
21 sty 17:25