matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi
Natiss.x3:
W jaki sposób najłatwiej to rozwiązac?
(3
4
* 3
−
5 * 3
0
)
3
2
to 3 jest do potęgi −5 tylko nie umiem tego w taki sposób wstawić
21 sty 16:15
Jerzy:
3
4−5+0
3
−1
1
1
=
=
= 3
−1−2
= 3
−3
=
=
3
2
3
2
3
3
27
21 sty 16:16