matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopoobieństwo
Maryla27:
Klocki z literami: I, I, L, N, A ustawiamy losowo. Jakie jest prawdopodobieństwo otrzymania słowa LINIA.? Proszę o pomoc Czy
1
P =
?
5!
2!
21 sty 14:09
Jerzy:
Tak.
21 sty 14:10
Maryla27:
Bardzo dziękuję.
21 sty 14:16
Maryla27:
5
5
Czy można zapisać A =
?
Proszę o odpowiedź.
21 sty 15:05
Jerzy:
Nie.
5!
|A| =
2!
21 sty 15:06