Równanie płaszczyzny
stokrotkę: Wyznacz równanie płaszczyzny przechodzącej przez punkt A = (1,2,3) i równoległej do wektorów:
u = i−j+4k
w =−i+2j+k
21 sty 10:49
Adamm: oblicz iloczyn wektorowy z u i w, będzie on normalnym do płaszczyzny
masz punkt, masz wektor normalny, masz płaszczyznę
21 sty 11:36
Jerzy:
n→ = [1,−1,4] x [−1,2,1] = [−9,−5,3]
−9(x − 1) −5(x − 2) + 3(x − 3)
21 sty 11:54
Jerzy:
Pomyłka
n→ = [−9,−5,1]
−9(x − 1) + 5(y − 2) + (z − 3) = 0
21 sty 11:59
Jerzy:
−9(x − 1) − 5(x − 2) + z( − 3) = 0
21 sty 12:00
Adamm: Jerzy, teraz to już w ogóle nie wiadomo co się tam dzieje
21 sty 12:01
Jerzy:
−9(x − 1) − 5(y − 2) + (z − 3) = 0
21 sty 12:01
Jerzy:
Żle wystartowałem ...
21 sty 12:01