matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania macierzowe
Karolcia:
jak z tego znaleźć Y? (2Y
T
*A)
T
=B+3Y
20 sty 21:48
jc:
2 A
T
Y = B+3Y (2A
T
− 3)Y = B Y=(2A
T
− 3)
−1
B Uwaga, rozwiązanie może istnieć nawet jeśli macierz odwrotna nie istnieje.
20 sty 21:53