Całka Trygonometryczna
axa: | | sin2x | |
Nakieruje ktoś? ∫ |
| dx |
| | cosx | |
20 sty 20:28
olo: Rozpisz sin2x=2sinxcosx
20 sty 20:30
axa: | | cos2x | |
Faktycznie dzięki a teraz utkwiłem na ∫ |
| dx  |
| | sin2x | |
20 sty 21:31
Jack:
cos2x = cos2x − sin2x
zatem zostanie
∫ctg2x dx − ∫ dx
20 sty 21:34
axa: Ehh za szybko się poddaję, zrobiłem tak i pomyślałem sobie "kurde co ja mam teraz zrobić z
∫ctg
2xdx...
Nie było pytania, dzięki
20 sty 21:45
Mariusz:
| | cos2(x)−sin2(x) | | cos(x) | |
∫ |
| dx=∫cos(x) |
| dx−∫dx |
| | sin(x)2 | | sin2(x) | |
| | cos(x) | | (−1) | |
=− |
| −∫(−sin(x)) |
| dx−∫dx |
| | sin(x) | | sin(x) | |
21 sty 08:58